petak, 28. rujna 2012.

06.10. prva utakmica Medveda u novoj sezoni

Sezona samo što nije tu i odlukom baseball saveza prvenstvo Hrvatske će se održati kroz dvije skupine gdje se naravno natječu i Medvedi. Prema odluci saveza prva dva tima iz svake grupe nakon odigranog regularnog djela prvenstva idu u Inter ligu, dok ostala četri tima nastavljaju svoje natjecanje u Hrvatskom prvenstvu na proljeće.

Medvednica prvo kolo putuje u Varaždin gdje će odmjeriti snage sa ekipom Vindije. Sa Vindijom momci imaju iskustva igranja, posebice iz zadnjih utakmica playoffa gdje su Varaždinci bili bolji sa 2-0 u seriji. No nije izgledalo tako kako se čini, jer u prvoj utkakmici u Varaždinu, Medvedi su gotovo cijeli susret vodili, da bi na koncu ostali kratki za jedan bod. Bilo je tu puno trzavica i dvojbenih sudačkih odluka, no u to sada nećemo ulaziti. 

Nakon utakmice u gostima, ekipa Medvednice je spremno dočekala Vindiju na domaćem terenu i ponovno ista priča. Vodstvo od 1-0 kroz svih osam inninga i onda opet kolaps gdje Varaždinci ponovno preuzimaju vodstvo. Na kraju devetog inninga Medvedi su umalo došli do izjednačenja no nažalost čudo se nije dogodilo i ostali su kratkih rukava.

Sada počinje nova sezona, gdje se očekuje puno toga od mlade ekipe Medvednice sa nekoliko iskusnik igrača koji će zasigurno nositi ovu ekipu.

Zdravstveno stanje ekipe je poprilično u redu, jedino je upitno što će biti sa njihova dva ponajbolja igrača. Naime, već je od prije poznato kako dugogodišnji catcher Davor Finci više neće biti u mogućnosti hvatati loptice iza plate-a zbog operacije koljena koja ga je čak prislila da krene udarati sa druge strane (lijeve) što je vježbao tokom cijelog offseason-a. Drugo pitanje je što se može očekivati od veterana Damira Mandića koji je njihov startni pitcher i ponajbolji udarač. Naime on ima zakazanu operaciju no prema njegovim riječima - mislim da ću to ipak odgoditi za jedanaesti mjesec, moglo se naslutiti kako ćemo ga ipak vidjeti na terenu, što je zasigurno još jedna sjajna vijest za ekipu.

Roster koji možemo očekivati ove sezone:

- Alen Magdalenić - C/OF/P
- Christian Ivan Šket - SS
- Robert Kovačević - 3B/SP
- Damir Mandić - OF/SP
- Davor Finci - OF
- Igor Bobić - 2B/OF
- Matej Kamenski - 1B/OF
- Danijel Antolović - OF
- Hrvoje Jerbić - 2B/OF/P
- Mario Strugar - OF/3B/P
- Denis Polašek - 3B/2B
- Domagoj Jerbić - 1B
- Marko Ivančić - C/2B
- Nikola Klobučar - OF
- Damjan Kovačić - 1B
- Danijel Frketić - C/2B/3B
- Matej Filipović - 1B/2B/3B
- Ivan Maleš - OF/C
- Stjepan Tolj - OF/C
- David Milić

Manager : Mr. Ante
Asisstant coach: Mr. Danijel Cesar

Prva utakmica se igra u Varaždinu protiv Vindije u 14:00 h.
Na ovom blogu će nakon svake utakmice biti objavljena ukupna statistika svih igrača!

Nema komentara:

Objavi komentar