ponedjeljak, 6. listopada 2014.

Utakmice generacije, a tek smo zagrijali!

Duga sezona je iza nas, a momci iz Medvednice su se popeli na sam vrh onda kada je to bilo najteže. Svaki trening se isplatio, svaki dodatni zamah palicom nakon tri sata treninga je urodio plodom, svaka bačena loptica nakon što više ne možeš ruku držati u zraku koliko boli je na kraju dalo rezultat.

Medvjedi su ušli u sami finish sezone i pokazali koliko su mentalno jaki. No, krenimo redom. Kako nismo bili jedno vrijeme ažurni sa blogom, dodali bi neke stvari. U softball natjecanju Medvjedi su uvjerljivo pomeli sve što je bilo ispred njih. Najprije je osvojeno Zagrebačko prvenstvo, plasirali smo se u finale prvenstva hrvatske, a za prethodni vikend smo osvojili i kup Hrvatske.

- Imamo veliko samopouzdanje. Izrasli smo u ekipu koja ima sve manje mana i iz sezone u sezonu pokazujemo veliku zrelost na terenu, ali i izvan njega. Branimo trostruku krunu iz prošle sezone (kup HR, Zagrebčako i Hrvatsko prvenstvo). Osvojiti šest trofeja nije nimalo lagano, no to je naš cilj i još nam je ostalo prvenstvo u kojem imamo prednost od 1:0 - rekao je menadžer softball ekipe Medvjeda Danijel Antolović.

Kako je to sve izgledalo u subotu je doista impresivno. Na utakmici gdje smo trebali pobjedu kako bi se plasirali u finale smo svladali ekipu Spana sa uvjerljivih 11:1 u 4 inninga. Nakon toga smo se odmah zaputili na teren Mladost kako bi se suočili sa Zagreb Giantsima u finalu kupa Hrvatske. Od samog početka je bilo jasno kamo ide utakmica, a naši junaci već u prvoj izmjeni vode sa 4:0. U tom prvom inningu naš slugger Christian-Ivan Šket je opalio two-run home run i prema svemu sudeći slomio "šajbu" na jednom od parkiranih automobila, ameri bi rekli "it was a BOMB!". Naš startni bacač Hrvoje Jerbić ništa ne prepušta slučaju i ponovno briljira sa sjajnim nastupom, a na koncu je dopustio samo jedan hit kroz pet izmjena.

- Ma dobro je :) - rekao je ne baš riječiti Hrvoje Jerbić.


U te dvije utakmica Medvjedi su odigrali sveukupno devet inninga i upisali 23 runa, a svaki igrač je imao najmanje dva hita. Preostalo nam je još finale prvenstva Hrvatske, a prva utakmica će se odigrati u srijedu.

Okrenimo se baseballu. Nakon subote, Medvjedi su se zaputili u Varaždin na turnir kupa Hrvatske točnije kvalifikacije za završni turnir gdje će nastupiti četiri najbolje Hrvatske ekipe. Prvi nam je na putu stajao Novi Zagreb kojeg su Medvjedi odradili dosta rutinski. Utakmicu smo započeli sa dominantnih 7-0. Bilo je jako puno kvalitetnih udaraca, a bacač Damir Mandić je odrađivao jako dobar posao na moundu. Vidjeli smo vrlo konstantan napad, a veći dio line-upa Medvjeda je imao snažne kontakte na palici. Vidjeli smo i jedan home run u režiji Danijela Antolovića a.k.a Ante. Uz ponešto drame na kraju utakmice, Medvjedi na koncu slave sa 14-6. 

Odmah nakon toga su naši junaci imali svega 20 minuta pauze i već je kretala odlučujuća utakmica protiv rivala Vindije iz Varaždina. Utakmicu je na moundu započeo naš bacački as Christian-Ivan Šket koji je bio u invalidnom stanju jer se ozlijedio u prvoj utakmici kada ga je loptica od palice pogodila u koljeno i teško ozljedila. Bez obzira na sve to Šket je odlučio stati na mound i kao pravi borac odvesti svoju ekipu na finalni turnir.

- Ma, nisam ja papak. To je mala ozljeda za mene kada je ovakav ulog u pitanju - rekao je hrabri Šket prije utakmice.

Utakmica je započela, a Medvjedi prvi inning otvaraju sa minusom od 1-0. Varaždinci su izgledali nemoćno pokraj dominantnog Šketa, a naš napad je konstantno dolazio na baze, ali onda kada je bilo najpotrebnije nismo uspijeli ostvariti ključne hitove. 1-0 je stajalo do pete izmjene, a tada naši junaci prelaze u vodstvo od 3-1, te kasnije dolaze na 5-1. Kasnije Vindija dolazi na 5:3 zahvaljujući greškama u našoj obrani, no Medvjedi vraćaju ta dva boda i podebljavaju vodstvo na 7:3. Ulazimo u zadnju izmjenu sa prednošću od 7:4 i onda kreće drama. Što hitovima Vindije, što našim greškama u obrani Vindija dolazi na 7:6 i imaju runnera na trećoj bazi. Trebamo još samo jedan out, a njihov udarač ima dva strike-a, slijedeća loptica nekako prelazi našeg cathera i Vindija dolazi na 7:7. U extra izmjeni na dva outa Medvjedi dolaze na prednost od 8:7. 

U donjem dijelu inninga Vindija prijeti, no nakon dva ključna outa, ostaje nam još samo jedan udarač i možemo početi slaviti. Udarač Vindije uspijeva nekako opaliti lopticu prema prvoj bazi, a naša stijena na prvoj bazi Domagoj Jerbić sa diving catchom zaustavlja lopticu i sprintom prema prvoj bazi uspijeva napraviti out. Bilo je to veliko slavlje i naši momci su se prema očekivanjima plasirali na završni turnir sa još tri najbolje Hrvatske ekipe (Zagreb, Karlovac i Split).

- Već sam spoemuo kako sam jako zadovoljan sa sezonom. Napravili smo veliki posao i jako smo napredovali što je najbitnije za ovako mladu ekipu! Idemo sada završiti posao i dati sve od sebe na završnom turniru! - rekao je menadžer Damir Mandić.

Kao što smo već rekli u srijedu se igra finale prvenstva HR u softballu u 15:00 i pozivamo vas sve da nas dođete podržati! Srijeda je neradni dan, očekuje se jako puno sunca i nema razloga da ne dođete uživati u našoj predstavi. U subotu započinje baseball završni turnir u Zagrebu! Satnicu ćemo naknadno objaviti.Nema komentara:

Objavi komentar