ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Poraz u prvom kolu, ali napredak je i više nego očit

Prvo kole nove sezone je donijelo puno toga, a Medvednica je pokazala da je itekako kandidat za final four tj. polufinale prvenstva RH. Karlovačka Olimpija je na koncu odnijela pobjedu sa 7:5, no ova Medvednica koju smo vidjeli u nedjeljnom popodnevu je nešto što smo jako dugo čekali. Istina, neke stvari će trebati popraviti, ali snaga, volja i disciplina koju su pokazali je svakako na nivou, a Karlovac je ipak najtrofejnija ekipa u našoj državi i uz te stvari koje bi se trebale popraviti, naši Medvjedi bi imali pobjedu.

Copyright @ Mario Ivić photo

Sama utakmica je počela dosta solidno za gosta, koji je poveo sa 1:0, kasnije su dodali još dva boda i učvrstili prednost sa 3:0. Za Medvednicu je startao jedan od naših najboljih bacača Damir Mandić, koji je ujedno i trener ekipe. Odrađivao je sasvim solidan posao i držao nas je u utakmici do petog inninga, kada je na mjesto bacača ušao naš najbolji bacač Christian-Ivan Šket.

Copyright @ Mario Ivić photo

Medvednica se konačno budi sa napadačkom igrom i u kasnijem dijelu utakmice sa nekoliko dobro povezanih udaraca hvata priključak i dolaze na minimalni zaostatak od 5:4. Činilo se kako bi mogli napraviti pravi preokret, ali nesmotrenost i neke početničke greške odvode Karlovac na prednost od 7:4 tik pred zadnji inning. U zadnjem inningu naši momci ne odustaju i Šket sa sjajnim udarcem šalje Antolovića "doma" i smanjujemo na 7:5. Nakon toga Hrvoje Jerbić odlazi na prvu bazu (hit-by-pitch) i Medvednica ima sjajnu šansu da možda čak dođe i do pobjede, no Denis Polašek nije uspio doći do hita i tako utakmica završava, sa konačnih 7:5. 

Copyright @ Mario Ivić photo

- Odigrali smo dosta dobru utakmicu i bez obzira na poraz moramo biti zadovoljni. Postoje stvari koje moramo popraviti i ne smijemo gubiti utakmice na greške, a da nismo imali te početničke pogreške mi bi pobijedili ovu utakmicu. Dobro se osjećamo i možemo napraviti nešto više ove sezone, puno više nego li je to bilo prošle sezone - rekao je trener crno-sivih nakon završetka utakmice Damir Mandić.

Slijedeća utakmica je iznimno bitna jer se igra protiv jednog od glavnih rivala Varaždinske Vindije koji nam je konkurent za taj FINAL 4. Vindija ima dvije pobjede na samom početku i pobjeda protiv je Medvjedima od iznimne važnosti. O terminu utakmice će te svi biti na vrijeme obavješteni.




2 komentara: