nedjelja, 21. listopada 2012.

MEDVEDI SLAVILI U SISKU

Solidnom partijom Medvednica je još jednom pokazala pobijedničko lice, ovoga puta su kratkih rukava ostali Sisak Storksi koji su poraženi sa 8-5 od naših Grizlija te su doživjeli i treći poraz u ovom prvenstvu. Medvedi su ovoga puta izgledali puno bolje u napadu, s obzirom da u prošlim utakmicama nisu briljirali u toj kategoriji.

Protiv Vindije u Varaždinu je udarački prosjek bio na skromnih .194, protiv Zagreba .125, dok je prosjek protiv Sisčana eruptirao na .400. Medvedi su na koncu sakupili osamnaest hitova, te su bili vrlo aktivni na bazama te su ih ukrali pet.

Za našu ekipu su se u napadu posebno istaknuli slijedeći udarači: Danijel Antolović sa četri hita i dva RBI-aja, Matej Kamenski sa tri hita i tri postignuta runa, Davor Finci sa također tri hita i jednim RBI-ajem te Christian Šket sa isto tako tri hita i dva RBI-aja.

Na moundu je za Medvede bio Robert Kovačević kojem je ovo bila i prva pobjeda u ovoj sezoni. Od pet postignutih runova domaćina, on je odgovoran za tri. To je bio solidan nastup pitchera Medvednice sa kojim je ponajviše bio zadovoljan i assistant coach Danijel Cesar.


- Nije bacio puno loptica i uglavnom je kontrolirao situaciju. Na početku je bilo malo nervoze no na koncu je uspio dovršiti posao bez problema. No moram pohvaliti naš napad koji je danas bio na zadatku i bili smo konstantni na palici. Napredak je vidljiv - dodao je Cesar za kraj.

Medvedi u slijedećem kolu ugošćuju Vindiju, koja je u zadnjem kolu poražena od Zagreba sa 3-0.

Za kraj pročitajte izjavu ponajboljeg udarača susreta Mateja Kamenskog.


1. Po vama, koji segment igre je odlučio danšnju utakmicu?

- Dvije stvari! Bolja kvaliteta na palici je prvi i najveći faktor, a drugi faktor je bila naša puno bolja igra u obrani. Pitcheri su bili podjednaki, inače smatram da je nas bacač kvalitetniji od njihovog, no smatram da je u današnju utakmicu ušao jako nervozno i moram priznat da nije odbacao na razini na kojoj on moze odbacati.

2. Medvednica je danas imala 18 hitova, mislite li da je napad postao opasniji za vaše protivnike?

- Iskreno, bolje izgleda na papiru nego što je usitinu tako bilo, jer obrana Siska je realno slabija od Vindijine i Zagrebove obrane. No, složio bih se da smo bili kvalitetniji na palici sto dokazuje i puno manji broj strikeoutova s obzirom na prethodna dva susreta.


3. Kako biste prokomentirali vaš današnji nastup, uključujući obranu i napad.

- Usprkos tri hita, imao sam i dva strikeouta koje nisam smio imati. Obrana je bila solidna, uostalom kada igras na prvoj bazi  ne mozeš odigati nešto spektakularnu utakmicu. Imaš dvije opcije ,tragičar ili standardan!

4. Za kraj nam recite što očekujete od slijedećeg susreta kada vam Vindija dolazi u goste? 

- Očekujem vrlo neizvjesnu utakmicu do samoga kraja, jer smo po kvaliteti podjednaki. Nijanse će odlučivati, no očekujem našu pobjedu!

Nema komentara:

Objavi komentar