ponedjeljak, 12. svibnja 2014.

Prvi poraz u softball sezoni

Doista je čudno kada imate 15 hitova na utakmici, a protivnik samo šest i izgubite utakmicu sa 10:9. Tako nekako je bilo u Nedjelju na Mladosti gdje su Zagreb Giantsi porazili Medvednicu i nanijeli im prvi poraz u ovoj sezoni.

- Ne možemo biti zadovoljni. Početničke pogreške, poklonjeni bodovi i nedovoljna želja za pobjedom. Iako nismo bili kompletni na to se ne možemo izvlačiti, sami sebe smo pobijedili i nitko nam nije kriv za to - rekao je menadžer Medveda Danijel Antolović nakon utakmice.

Utakmica nije loše počela, napravili smo dva boda u prvom inningu i u obrani dobro otvorili utakmicu. Kako je vrijeme odmicalo tako su naši momci padali, posebno u obrani gdje u jednom trenutku ništa nije išlo onako kako su zamislili.


Za Medvednicu je bilo kritično sve dok na bacača nije ušao Christian-Ivan Šket, koji je u tri inninga dopustio samo jedan bod (unearned). 

- Priznajem, trebao sam ga prije uvesti. To je jednostavno tako, Jerbića nije išlo, greške u obrani i sve to skupa je išlo na ruku Giantsima. Mislim da je Šket trebao prije ući u igru i to je svakako moja greška iz koje ću sasvim sigurno puno naučiti - osvrnuo se naš menadžer na tu situaciju, koja je možda bila i krucijalna.

Dolazimo do zadnjeg, sedmog inninga gdje počinje prava drama. Medvednica se ne predaje i dolaze na 10:7 pa kasnije na 10:9 i to sve sa dva outa. Nakon Damira Mandića, na udaranje dolazi Hrvoje Jerbić kojeg protivnici odlučuju namjerno prošetati i sve pada na leđa Alena Magdalenića koji ipak u najboljoj želji nije uspio dovesti Medvede do vodstva, a možda i pobjede. 


Bilo je tu brdo grešaka od strane naše ekipe, što u obrani što u napadu i jednostavno je teško pobjeći od činjenice da su bodovi najblaže rečeno predani u ruke protivnika. To su greške koje se ne opraštaju i ako želiš pobjeđivati onda se takve stvari ne smiju događati. No, što je tu je, pobjeda je otišla na stranu Zagreb Giantsa, no Medvedi su još uvijek vodeći. Život ide dalje, a mi se nadamo da će naši junaci već od slijedeće utakmice napraviti preokret u svojoj igri.


Nema komentara:

Objavi komentar