srijeda, 28. svibnja 2014.

Uspješan vikend u brlogu

Iza naših sluggera je još jedan uspješan vikend gdje su ostvarili dvije uvjerljive pobjede u baseballu i softballu. U nove pobjede se krenulo u subotu na Jarunu gdje su se naši Medvedi obračunali sa ekipom Spana koju su pobijedili dva puta ove sezone.
Stvari su izgledale daleko bolje za našu ekipu za razliku od prošlog vikenda. Obrana i bacač Christian - Ivan Šket su odradili dobar posao i kroz pet inninga dopustili samo dva runa protivniku. U napadu su Medvedi također oživjeli te su na semafor stavili devet runova. Utakmica je prekinuta u petom inningu zbog razlike od sedam runova. Medvedi su sada vodeći u Hrvatskoj softball ligi sa osam pobjeda i samo jednim porazom.

- Puno bolje nego prošlu utakmicu. Sve je bilo na mjestu. Šket je još jednom odbacao odlično, u obrani nije bilo trzavica, a napad je bio konstantan. Uveli smo neke novine u našoj napadačkoj taktici, no te stvari ostaju unutar ekipe - zadovoljan je bio menadžer Medveda nakon utakmice.


Nakon subotnje pobjede, došlo je vrijeme u nedjeljno popodne da se Medvedi obračunaju u baseballu sa Novim Zagrebom. Podsjetimo kako su prije nekoliko tjedana Medvedi iznenađujuće poraženi od posljednje ekipe lige i vjerujte motiva prije ove utakmice svakako nije nedostajalo. Odmah na početku se vidjelo kako tu nema mjesta šali i kako su naši junaci naučili nešto iz tog poraza. Utakmica je otvorena sa čak 11 runova u prvom inningu za Medvede i do kraja je išla u samo jednom smjeru.

U sredini utakmice je došlo do obračuna između ekipa. Desila se greška u obrani naše ekipe i igrač N. Zagreba je umjesto druge baze dobio treću bazu (što nikako nije ispravno, piše u pravilima :) ), naš menadžer je otišao porazgovarati sa sucem u vezi te odluke, a gospodin koji je jedan od voditelja protivničke ekipe je krenuo sa arsenalom svakakvih riječi koje uključuju psovke i spominjanje majki naših igrača u onom najružnijem i najprimitivnijem smislu, a tome svakako nije mjesto na sportskim terenima. Naravno da nitko neće ostati hladan na to i došlo je do obračuna, ali situacija se nekako smirila pa je utakmica normalno nastavljena. 

Medvedi su na koncu u "mreži" N. Zagreba ostavili 19 runova i dopustili samo dva. Damir Mandić je startao utakmicu, kasnije je nastavio Šket sa dva sjajna inninga, a susret je zaključio Alen Magdalenić bez ijednog dozvoljenog runa. Na kraju smo slavili sa 19:2 i odnijeli novu pobjedu. 

Slijedeći vikend nemamo ništa na rasporedu, tako da će naši momci na lagani kratki odmor. Do slušanja! 

Nema komentara:

Objavi komentar